Entrevista a Sara Soto, tècnica superior de Màrqueting i Publicitat per l’Escola Joan XXIII

“L’Escola Joan XXIII de Bonavista és un centre d’alt nivell educatiu”

Redacció.- Coincidint amb el cinquantenari de la creació de l’Escola Joan XXIII del barri tarragoní de Bonavista, hem volgut copsar l’opinió de Sara Soto, de 26 anys, que ha cursat els estudis en aquest centre concertat, sorgida de les darreres promocions. En l’entrevista, aquesta jove valora positivament la formació rebuda, que li ha valgut accedir amb èxit al mercat laboral.

Quins estudis va cursar al Joan XXIII?
Tècnica Superior en Màrqueting i Publicitat. Són dos anys de carrera i la vaig acabar el juny de 2018. Ara treballo com assessora comercial al sector de l’automoció, en una concessionària d’automòbils de la ciutat.

Què li va fer optar per aquests estudis?
Un cop haver estudiat Turisme em vaig plantejar seguir creixent en la formació i en aquell moment em va motivar especialment Màrqueting i Publicitat, en sospesar la sortida que tenia aquesta carrera en el món professional, i així mateix ha sigut. Entenc que com més estudis s’acumulen, les probabilitats de trobar treball incrementen.

Té la percepció que l’Escola Joan XXIII s’ha menystingut?
Es dona aquest cas. El fet d’estar situada en un barri obrer com Bonavista, i no al centre de la ciutat, fa que d’entrada pugui considerar-se un xic menyspreuada. He d’admetre que jo en un principi també vaig sentir certs prejudicis, però és l’unic centre de Tarragona amb un ventall de projectes educatius així, de caràcter presencial; ideal per a joves com jo, que treballem i volem estudiar.

I després de l’experiència viscuda, quina valoració en fa?
Ben aviat vaig adonar-me que es tracta d’una escola concertada molt organitzada, que poc tenia a veure amb la pública. Que el fet d’estar ubicada en un barri perifèric de la ciutat no té cap connotació negativa. Ans el contrari: disposa d’uns professionals de la docència molt preparats i un nivell educatiu d’alt nivell.

Als seus companys de promoció també els ha estat fàcil trobar ocupació?
A l’Escola Joan XXIII cal diferenciar entre l’alumnat que cursa ensenyament obligatori del que estudia Cicle Formatiu de Grau Superior, que treballen i estudien alhora, com va ser el meu cas. T’apuntes perquè vols estudiar. Haver passat per les aules d’aquest col·legi ha estat una gran i enriquidora experiència i n’estic molt contenta i agraïda.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *