La Coordinadora d’Entitats de Tarragona reclama, entre d’altres millores, l’aplicació del pla de seguretat al Mercat de Bonavista

Des de fa temps l’esplanada de Bonavista que acull el mercat dels diumenges és en el punt de mira per part dels propis veïns, entitats i institucions.

Des de l’empresa municipal es treballa per trobar solucions a l’acumulació de deixalles que es generen al mercat de Bonavista i gestionar-ne bàsicament els residus plàstics i orgànics que resten en aquest indret un cop finalitzada l’activitat dels diumenges.

L’ens municipal assenyala que s’han dut a teme reunions i contactes per tal de capgirar la situació apuntada i recuperar el prestigi d’aquest popular mercadet.

Aquesta mateixa setmana el president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), Ángel Juárez, ha mantingut una trobada amb el regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, en la que s’ha tractat diversos temes que afecten als barris de la ciutat, i més concretament a Bonavista. A la trobada, Juárez va exposar la necessitat de que “s’apliqui el pla de seguretat que afecta al mercadet dels diumenges i a l’esplanada on es concentren els venedors, ja que el projecte existeix”. Al voltant d’aquesta zona del mercadet, el president de la CET va demanar al responsable municipal “incrementar els punts de llum a la zona, dotació de lavabos, bancs per a seure i que es respectin els punts d’evacuació dels diumenges durant la celebració del mercat”. Juárez va assegurar que “l’esplanada és un espai important de Bonavista”, ara només utilitzada pel mercadeig dominical “que podria ser aprofitada per la realització de moltes altres activitats que precisen d’espais adients”.

I sense deixar el tema d’accesos i espais, cal recordar que des de l’Associació de Veïns de Bonavista s’ha reclamat l’acabament i adequació del Camí de la Coma, una via molt transitada diàriament pels vehicles i que presenta seriosos inconvenients estructurals. Aquest camí està a mig fer, des de l’època de l’alcalde Josep Maria Recasens, i el tema va ser posat de bell nou damunt la taula per part d’Ángel Juárez.

Així mateix, el president de la CET va reivindicar una avinguda que faci d’enllaç entre Bonavista i el llac de l’Anella Mediterrània i la zona verda que l’envolta. Considera que aquesta actuació “donaria vida a l’Anella Mediterrània”, la qual ajudaria a integrar l’equipament als barris de Ponent de Tarragona.

 

(Imatge de capçalera: J.Boronat)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *