L’Ajuntament neteja la llera del riu Francolí

També s'adreçaran molts arbres joves de ribera

Redacció.- La conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona ha contractat pel procediment d’emergència els treballs de neteja i la recuperació del bosc de ribera a la llera del riu Francolí, per fer front a la situació creada per la riuada del riu Francolí el passat 22  d’octubre. Fruit d’aquest fenomen,  la llera del riu Francolí al seu pas pel terme municipal de Tarragona va patir importants danys, on cal destacar la presència d’acumulacions de brossa i de restes vegetals de grans dimensions, les quals són un perill per la seva inestabilitat i perquè en cas de nova avinguda poden ser arrossegats per l’aigua i provocar danys riu avall. El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que a més, “hi ha molts arbres joves de ribera que s’han plantat en els darrers anys i que han quedat ajupits per la riuada, i s’han d’adreçar en breu perquè sinó es pot veure compromesa la seva supervivència”. També es netejaran les rampes d’accés a la llera del riu.

Aquesta és una primera intervenció d’emergència a l’espera de l’arribada dels equips de neteja de l’Agència Catalana de l’Aigua, els quals estan fent una actuació de neteja de tot el recorregut del riu Francolí des de la capçalera fins a la desembocadura i que està previst que arribin al tram del terme municipal de Tarragona d’aquí uns dos mesos, en funció de l’evolució dels treballs de neteja.

El cost econòmic de la intervenció d’emergència per part de la conselleria de Territori de l’Ajuntament és de 12.500 euros, es va iniciar el passat dilluns i està previst que finalitzi  el mes de gener. S’ha adjudicat a l’Associació Aurora, donada la seva solvència tècnica en aquest tipus de feines i perquè ja té un acord de custodia fluvial del tram baix del riu Francolí amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *